6-9 Ay Uyku Düzeni

28-12-2022 18:24
6-9 Ay Uyku Düzeni

Gündüz Uykuları : 3 – 4 saat; 2 – 3 kez

Gece Uykusu : 10 – 11 saat

Toplam Uyku : 13 – 15 saat

 

Bu dönemde bebekler, fiziksel olarak hızlı bir büyüme sürecindedirler. Bu hızlı büyüme süreciyle gelen değişimler; emeklemeye başlamak, diş çıkartmak, katı gıdaya geçmek, oturmaya başlamak vb. uyku düzenini olumsuz etkileyebilir.

Daha önceden kendi kendine uyumayı bilen bir bebek, bu dönemi daha rahat atlatacaktır. Bozulan düzeni, önceki rutinlerinize sadık kalarak yeniden sağlayabilirsiniz. Bu aylarda doktorunuzun da onayı ile bebeğinizin gece beslenme ihtiyacı yavaş yavaş ortadan kalkabilir.

9.ayına girmiş kimi bebekler gece beslenmeden kesintisiz uyurken kimileri hala gece beslenmesine ihtiyaç duyabilir.

Bebeğinizin bu dönemde daha iyi uyumasını sağlamak adına neler yapabilirsiniz?

  • Bebeklerin gün içinde uyanık kalabilme süreleri birbirinden farklıdır. Bebeğiniz büyüdükçe, gündüz uyanık kalabildiği süre artacaktır. Gündüz uyanık kaldığı ve uykuya dalma sürelerini iyi gözlemleyerek, gündüz uykusunu 3’ten 2’ ye düşürebilirsiniz.
  • Akşam uykusuna yatış saatini belirlerken, gün içindeki uyku miktarlarını ve uykuya daldıkları saatleri baz alarak 18:00-20:00 arasında tutmaya özen gösterin. Bebeğinizin gün içinde az uyuduğu günler, akşam uykusuna erken yatırmaktan çekinmeyin. Eğer geç yatırırsanız aşırı yorgunluktan gece uyanmalara yol açarsınız.
  • Bebeğiniz, yeni fiziksel becerilerini yattıkları zaman uygulamak isteyebilirler. (ayağa kalkmak, yatakta bir uçtan diğer uca yürümeye çalışmak vb.) Onlar için eğlenceli bu deneyimleri gündüz bol miktarda pratik ettirmeye çalışırsanız gece bu tür yaşanacakların önüne geçmiş olursunuz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.